Tjek dine skatteansættelser

Hvert år i november er skatteansættelsen for det nye år at finde i din skattemappe. Skat har indført en ny uvane, hvor der i utallige situationer foretages forhøjelser i dine forventede indkomster for det kommende år. Forhøjelserne foretages på et mere end usikkert grundlag og er derfor som oftest forkerte. Pudsigt nok laves nedsættelser ikke på tilsvarende vis.

Vi må derfor stærkt anbefale, at du gennemgår den foreløbige ansættelse i din skattemappe og laver ændringer, hvis ansættelsen er forkert.

I november foreligger stort set alle årsopgørelser for det foregående år. Antallet af fejl er massivt for personer med specifikke skatteforhold. Samtidig kan de ofte være svære at gennemskue for den utrænede, og det betyder, at risikoen for, at der betales  for høj en skat, er til stede.

Hold øje med det aktuelle år

November er yderligere det bedste tidspunkt at opdatere den foreløbige skatteansættelse for det aktuelle år. Det bør overvejes, hvis du enten har haft en for lav eller for høj foreløbig indkomstansættelse i løbet af året, eller hvis du i øvrigt har brug for at minimere skatten fx via pensionsindskud.

November er dermed det bedste tidspunkt på året at danne sig et overblik over tre års skatteansættelser (en endelig og to foreløbige).

Har du så herudover et skattepligtsforhold til Tyrkiet i et eller flere år, så er det naturligvis endnu mere nødvendigt og samtidig vanskeligt at skabe sig overblikket.

Kontakt os, hvis du har for hjælp på info@inwema.dk.